Osteopathie

een filosofie, wetenschap maar bovenal een manuele geneeskunst

Bouke Hoekstra DO-mro

Therapeut

De eerste keer stel ik vragen over uw klacht, maar ook over uw ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo probeer ik te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt. Daarna volgt uitgebreid lichamelijk onderzoek. Als osteopate onderzoek ik handmatig in welk weefsel er sprake is van bewegingsverlies. Bewegingsverlies zorgt ervoor dat weefsels niet in optimale conditie zijn en sneller tot klachten kunnen leiden. Ik stel een behandelplan op, overleg een plan van aanpak. Tijdens de behandeling maken we met de handen lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Hierbij optimaliseren we het lichaam en mobiliseren we met gerichte adviezen de mens en zijn leefgewoonten.

Geregistreerde 

Als geregistreerde bij het Nederlandse Register Osteopathie (NRO) volg ik al jaren de benodigde bij- en nascholing om u zo ervaren en deskundig mogelijk bij te staan. Als actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) ben ik betrokken om ons vak helder neer te zetten in de huidige maatschappij.

Mens

Als sporter (Essentrics, Pilatus, hardloper en soms bikramyoga), als gezinslid (samenwonend met de fantastische vader van onze drie prachtige puberdochters), dochter, vriendin en zus ervaar ook ik hoe beweging bij het leven hoort.

Leven is Bewegen’ zegt Dr. Still (grondlegger Osteopathie). Het leven is een heerlijk avontuur. De fases in ieders leven rollen zo vlot over elkaar, dat volop genieten en samen verhaal maken hoog in mijn vaandel staan.

Osteopathie Hoekstra

inpandig bij City Treatment 

Bouke Hoekstra DO mro
Plompetorengracht 6
3512 CC Utrecht
bouke@hoekstra.com